0638510095 info@lgv-velsen.nl

’Eindelijk worden de lege gaten van IJmuiden bebouwd’

,,Acht jaar geleden riep ik al dat er een groot tekort zou komen aan woningen in het middensegment”, zegt lijsttrekker Leo Kwant van LGV. ,,Toen keken ze mij raar aan, nu is dit zowel in de gemeente als landelijk een hot onderwerp. Onze partij kijkt verder dan vier jaar. Onze kinderen moeten ook in Velsen kunnen wonen.” Gertjan Huijbens De 68-jarige Leo Kwant noemt zich een volkshuisvestingsdier. ,,Ik ben geboren en getogen in de Amsterdamse Jordaan en heb er jaren gewoond. Mijn vrouw kwam uit IJmuiden en wilde op een gegeven moment terug. Toen zijn we in de jaren 80 naar Velsen verhuisd. We hebben drie zonen, drie schoondochters en vijf kleinkinderen, die allemaal hier in de IJmond wonen.”

Tot aan zijn vervroegd pensioen werkte Leo voor Woningbedrijf Velsen. Daarnaast was hij actief voor de vakbond. ,,Zo kwam ik in aanraking met de politiek. Ik werd lid van de PvdA, maar stapte daar uit omdat ik vond dat het kabinet Kok in de jaren ’90 de arbeiders verwaarloosde. Ruim twaalf jaar geleden meldde ik mij bij Gerard Vosse, die leden zocht zijn nieuwe lokale partij. Dat werd een interessante mix van linkse en rechtse mensen, die zich wilden inzetten voor de Velsenaren.”

In deze bijna afgelopen raadsperiode had LGV met Floor Bal een wethouder en was Leo Kwant fractievoorzitter. ,,Wij hebben veel bereikt, zoals het matigen van de lokale lasten. En eindelijk worden de lege gaten van IJmuiden bebouwd. We zijn echter nog niet klaar en willen daarom graag weer aan het college deelnemen.”

Met onder andere startersleningen, zijn zelfbenoemde paradepaardje, en een zogenoemde verzilveringslening voor ouderen, wil lijsttrekker Leo de woningmarkt vlot trekken. ,,Naast het wonen vinden we de veiligheid op straat en het aanpakken van overlast belangrijk. Laten we de raddraaiers van de straat plukken en ze programma’s aanbieden waarin ze worden gevormd, bijvoorbeeld met sport en stages. We kunnen iedereen goed gebruiken, er is een schreeuwend tekort aan loodgieters, bouwvakkers en andere ambachtslieden.”

 

Bron: Nieuwsblad IJmuiden.nl