0638510095 info@lgv-velsen.nl

Rob van Schie (algemeen bestuurslid)

RobvanSchieGeboren in Velsen om precies te zijn in Santpoort-Noord wat tegenwoordig Velserbroek heet. ‘n Echte boerenzoon uit de polder dus. Het lag voor de hand dat ik in Haarlem op school ging, want dat was dichterbij. Na mijn schoolperiode ben ik in diverse banen bij diverse bazen aan het werk geweest en heb hier erg veel ervaring opgedaan. In 1991 ben ik voor mezelf begonnen als ondernemer in Velsen. Velen herinneren zich nog de problematiek m.b.t. de opvallende kleur van mijn zonnestudio. Ik ben toen nogal onverwacht met de plaatselijke overheid en haar dienaren in contact gekomen.

Toen omstreeks 2008 kwam ik in contact met LGV en woonde al enige bijeenkomsten bij. Tijdens de cursus voor gemeenteraadsleden in 2013 ontmoette een aantal gelijkgestemde geïnteresseerden toonden in de plaatselijke politiek en dit mondde uit in het kandidaatschap voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Wat wil ik in de politiek?
Ik wil de komende periode gaan meewerken aan het mooier maken van mijn geboorteplaats. De zaken, die ik niet goed vind gaan verbeteren. Natuurlijk moet het ondernemersklimaat -vooral voor het Midden- en kleinbedrijf- zo worden, dat ondernemers in de rij staan zich in onze gemeente te vestigen. Als een Velsenaar bij de gemeente aanklopt met een plan of verzoek, moet hij/zij niet van het kastje naar de muur worden gestuurd en te veel administratieve handelingen moet verrichten. Heel vaak merk ik dat zo’n Velsenaar bij voorbaat al wordt ontmoedigd om zijn plannen door te zetten, in plaats van gestimuleerd. “Leuk plan, ‘ns kijken wat we kunnen doen om dit te realiseren”, klinkt heel anders dan: “ns Kijken, welke formulieren we daar allemaal voor nodig hebben.”

Ik geloof heilig in plaatselijke politiek, omdat deze veel dichter bij de mensen staat en ik een hekel heb aan regels, die op afstand, zonder al te veel weet van de plaatselijke omstandigheden, worden genomen. (Regeren vanachter een bureau).

Ook de recreatiemogelijkheden van onze gemeente kunnen volgens mij veel beter worden uitgebuit en geven mogelijkheden voor uitbreiding van werkgelegenheid, die toch al door bezuinigingen en ontslag op de tocht staat de laatste jaren.