Gerard van Broekhuijsen (secretaris, webmaster)

Ik ben mede-oprichter van LGV, de lokale Velsense partij geïnitieerd door Gerard Vosse en nog steeds secretaris en webmaster.

Gerard_van_BroekhuijsenWe (LGV) wilden (willen nog steeds overigens) de lokale politiek begrijpelijk houden. Geen achterkamer overleg, maar openlijke discussies, die door iemand met een gezond verstand gewoon te volgen zijn. Korte en bondige vergaderingen, waarin het niet gaat om jezelf te horen, of elkaar te herhalen, maar effectief en daadkrachtig te besturen.

De papiermassa -waaronder raadsleden worden bedolven- moe(s)t kleiner, leesbaarder en overzichtelijker. Bovendien moeten de Velsense kiezers (weer) vertrouwen krijgen in de door hen gekozen politici. Gerard--LGV--Klein

Wat mij zeer intrigeert is dat -ondanks vaak volledig tegenstrijdige meningen- alle politici er vast van overtuigd zijn dat zij het bij het rechte eind hebben. Logisch denken is dan soms wel erg ver weg, want een overtuiging heb je en daar wijk je niet snel van af. Echt luisteren naar de kiezer en doen wat in zijn/haar belang is, met het welzijn van de gezamenlijke Velsense samenleving in het achterhoofd. Dat is volgens mij lokale politiek.

Gelukt tot nog toe? Jammer genoeg niet. Als secretaris/webmaster van de vereniging probeer ik vanaf de achtergrond mede sturing te geven aan het LGV-beleid. Gericht op de Velsense kiezer, hun eigen leefomgeving en dagelijkse leven. Velsen is een prachtige gemeente, om in te wonen, te werken en te recreëren. Het is toch aan de gekozen politici, dit mogelijk te maken/houden!

Meer informatie over mijzelf vindt u hier.

(1186 x bekeken)