Column 92 – IJmuiden ‘n betere plek om in te leven, te werken en te recreëren!

Door: Sige Bart http://sigebart.blogspot.nl/2016/12/ijmuiden-een-betere-stad-om-in-te-leven.html?m=1

– Citymarketing – Visie op Velsen 2025 – Impulsprojecten – Check!
Visie op Velsen 2025

Zoals de vele van jullie weten of niet weten heeft de gemeente Velsen ‘Diversen’ op zij gezet voor de visie Velsen 2025. Dit is een potje die Velsen naar een hoger niveau moet brengen en de gemeente aantrekkelijker maken om te wonen, werken, studeren en te recreëren.

Recreëren?? ja dat heb je goed gelezen. We hebben namelijk een fantastisch gebied aan het strand waar allerlei activiteiten plaatsvinden en gaan plaatsvinden.
We hebben de bunkers – we hebben er nooit om gevraagd dus laten we van een nood een deugd maken
Brak is in ontwikkeling
Fabcity naar IJmuiden toe

Toerisme: Er zijn in 2017 8 miljoen bezoekers die Amsterdam aan doen, als we daar 5% van naar onze gemeente zien te krijgen door middel van een goed productaanbod en een makkelijke verbinding. Als ze 20,- uitgeven per persoon dan is dat totaal aan omzet 8 Miljoen Euro. En dat zijn aardig wat fte’s.

Wonen: Je kunt hier prima wonen alles in de buurt, dicht bij Haarlem, Amsterdam en ook nog eens voordelig.

Studeren: Ja Techport! Waar Bedrijf en student bij elkaar gaan komen om zo de maakindustrie naar een hoger niveau te brengen voor school, bedrijf en natuurlijk de student zelf. En deze student moet natuurlijk ook gefaciliteerd worden met een betaalbare woning en goed openbaar vervoer.

Werken: Tata is natuurlijk een grote jongen, maar we mogen het opkomende toerisme niet vergeten want daar kan heel wat werk en inspiratie uitkomen.

Daarvoor zijn 5 Impulsprojecten in werking gezet:

Wij van de LGV willen graag ter ondersteuning van deze projecten de volgende moties indienen.

Motie 1: Het doortrekken van Lijn 82 Seaport – Sloterdijk door naar Amsterdam Centraal Station. Deze omdat wij vinden dat een goede bereikbaarheid ten goede komt aan de werknemer/student/die in Amsterdam willen werken en studeren of uit willen gaan. Een goede verbetering van het woonklimaat dus.
Voor de toerist die makkelijker een dagje IJmuiden doet om zo ook eens rond Amsterdam te gaan kijken. We zijn bezig met placemaking en willen graag dat deze mensen IJmuiden makkelijk kunnen bereiken. Het is maar een klein uurtje met de bus, het kan dus ook mogelijk zijn dat de toerist onze plaats aandoet om vanuit hier Amsterdam te gaan bekijken. Zat te beleven in de Gemeente Velsen / IJmuiden.

Motie 2: De naam veranderen van Station Driehuis in IJmuiden / Driehuis of andersom
Wij doen aan Citymarketing. De jonge inwoner klaagt vaak er is geen trein. Wij van de LGV vinden dat deze er wel is. De trein stopt ongeveer 2,5 km van IJmuiden Centrum en dat is niet veel. Gemiddeld in Nederland woont iemand ong. 5 km van het dichtstbijzijnde station af. IJmuiden is aan het verstedelijken en daar hoort een station bij.

(0 x bekeken)