Column 87 Dag van de duurzaamheid (9-10-2015)

 Dag van de duurzaamheid, de samenwerkende wijkteams van Velsen hebben de handen ineen geslagen en organiseerden die dag van 14.00 – 18.00 uur een duurzame markt op Plein 1945.
duurzaamdakDag van de vrede; dag van de archeologie; dag van de kleuter; dag van de zee; er is op elke dag van het jaar wel speciaal aandacht voor een aspect van ons leven, de maatschappij. (zie: http://www.fijnedagvan.nl/) 365 dagen per jaar speciale aandacht voor iets en dan hebben we nog lang niet alles gehad. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er maar 365 zaken zijn, die speciale aandacht verdienen. Alle ziektes, alle stichtingen, alle natuurverschijnselen, alle activiteiten, alle problemen, alle milieuproblemen noem maar op.
duurzaamheidWeet u trouwens wat we 11 oktober voor dag hebben? Internationale Coming-Out DagWereld Meisjesdag en Dag van de Populier en daarna komen nog: Week van de Scheidsrechtervan 3 tot en met 11 oktober; Week van de Opvoedingvan 5 tot en met 11 oktober; Week van het Nederlands van 10 tot en met 17 oktober
2015 was het: Jaar van de BodemJaar van de RuimteJaar van het LichtJaar van Van Gogh en het natuurlijk in Velsen het jaar van de Romeinen in Velsen.

De wildgroei op het gebied van dagen van: zou de reactie op kunnen leveren dat we onze aandacht uitsluitend op al deze zaken wordt gericht als het de dag van: is. Dit zal zeker niet de bedoeling zijn. Elke dag aandacht voor alle aspecten en problemen, als het nodig is en productief, zet mijns inziens meer zoden aan de dijk. Desondanks bleek zaterdag 9 oktober op het Plein 1945 hoeveel mensen en organisaties niet blindelings consumeren, maar aandacht hebben voor duurzaamheid. Gelukkig ebt deze aandacht niet na 18:00 uur weg, maar blijven ze 365 dagen per jaar bewust hiermee bezig.

Gerard van Broekhuijsen

(10 x bekeken)