Column 85 – Plasterk doet het wéér

Opnieuw schoffeert minister Plasterk de lokale politieke partijen met zijn wijziging van de Wet financiering politieke partijen (Wfpp)De Wfpp is nog geen jaar oud en moet al aangepast worden. De Wet was al krakkemikkig en een gatenkaas. Met deze ‘Wijziging van de Wet financiering politieke partijen voor financiële transparantie bij lokale partijen’  (Klik hier om de wet te lezen) wordt de Wet nog een graad slechter. Het giftenreglement vervalt. Daarvoor in de plaats komen onuitvoerbare en oncontroleerbare regels. Het lijkt er sterk op dat minister Plasterk de lokale partijen de nek wil omdraaien ter versterking van de landelijke politieke partijen in de lokale democratie.
Het wordt tijd dat de lokale partijen tot actie overgaan!De lokale democratie is heel belangrijk en dicht bij de mensen. De inwoners van de gemeenten hebben recht op een onafhankelijk en integer bestuur. De VPPG roept daarom alle lokale partijen op om een sterk signaal af te geven door het sturen van een brief aan de minister en de Staten-Generaal. Deze landelijke actie heeft kans van slagen als velen van de meer dan 800 lokale partijen meedoen.

In deze rubriek heb ik al regelmatig aan dit stelselmatig achterstellen van lokale politieke partijen aandacht geschonken. Ook voor de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen blijft dit helaas een actueel strijdpunt. (Zie: Bovenstaande actie-oproep!) Ik zal mij sterk maken om als LGV aan deze actie deel te nemen!

Gerard van Broekhuijsen

(4179 x bekeken)