Column 84 – Landelijke politiek

NOSJournaalZojuist weer het Journaal gezien met enkele belangrijke landelijke politici op verkiezingstournee. Ook de landelijke journalisten richten zich volledig op deze politici. Vooral omdat de opkomst historisch laag lijkt te worden, zetten Rutte en Samson zich in om meer stemmers gemeentelijk te laten stemmen.

Eerlijke gemeentelijke verkiezingen? Ik heb mijn ernstige twijfels. Een partijapparaat, dat eenzelfde aandacht in de pers kan genereren zal een lokale partij nooit kunnen krijgen. Bovendien worden al jaren vanuit diezelfde landelijke politiek voorstellen getorpedeerd om lokale partijen dezelfde financiële mogelijkheden te geven om campagne te voeren. Ik ga de voorbeelden van posters, flyers en voorbeelden van landelijke steun niet laten zien. Dat zou ze weer meer aandacht geven. Gemeentelijke verkiezingen zijn gemeentelijke verkiezingen en daar zijn meer partijen te kiezen dan de landelijke!

zendtijdDankzij de landelijke pers, de zendtijd van politieke partijen, het getouwtrek om  de meeste aandacht en het uitleggen van het gevolg van de gemeentelijke uitslag voor de landelijke politiek beïnvloeden de campagnes naar mijn mening op een ontoelaatbare wijze.

Rutte, Samson, Pechtold en consorten, blijf thuis als de campagnes voor de gemeentelijke verkiezingen worden gehouden!

Gerard van Broekhuijsen

(939 x bekeken)