Column 81- “Verkiezingstijd is oorlog”

oorlogGeen uitspraak van LGV, maar een uitspraak van VVD-raadslid Tilly Mastenbroek. Ik heb ernstig bezwaar tegen deze terminologie. In een oorlog is er geen respect. Houdt dit in dat de VVD geen respect heeft voor de meningen, personen en de handelswijze van anderen?

Ook toen Rinus Michels dezelfde termen bezigde als coach van het Nederlands voetbalelftal gingen mijn haren recht overeind. In sport, als geen andere activiteit bedoeld om juist verbroedering tot stand te brengen, horen deze woorden absoluut niet thuis. Laat staan in een democratisch orgaan als een gemeenteraad.

Ik hoop dat -ook in verkiezingstijd- alle partijen elkaar in hun waarde laten en uitsluitend daden beoordelen en van mening kunnen verschillen zonder elkaar voor ‘rotte vis’ uit te maken of te denken dat de gemeenteraad een arena is waarin alles is geoorloofd onder het mom van: “Het is toch oorlog!”

Fel mogen we zijn. Van mening verschillen is niet te vermijden. Discussiëren moet, maar niet op de man, maar op de daden en met RESPECT!

Gerard van Broekhuijsen

(714 x bekeken)