Column 82 – Minderwaardigheidscomplex?

Zo gauw wij het hebben over de mogelijkheden van Velsen, is elke Velsenaar het er over eens dat buiten kijf is dat Velsen eigenlijk alles heeft wat je zou kunnen wensen.

Zo gauw we het hebben over Velsen nationaal en internationaal op de kaart zetten voor het toerisme, krijg je vaak te horen: “Velsen is niets, Velsen wordt niets en Velsen zal ook nooit eens iets worden“. ‘Gelukkig’ wordt hiervoor bijna altijd de politiek als schuldige aangewezen. Dit biedt ongelooflijk veel kansen. Kansen namelijk om het toerisme eindelijk ‘ns aan te pakken zoals een Velsenaar het ook zou doen.

De stem van Velsen heeft al een aantal Velsenaren ideeën ontlokt. Vele Velsenaren hebben al jarenlang plannen aangedragen voor het verfraaien van Velsen. Wat is bijvoorbeeld gebeurd met alle plannen van de onlangs overleden Ben van der Kolk? Waarom wordt er nog steeds nauwelijks naar Ton Matthijsen geluisterd?
Ga nu na: Je komt met je auto vanuit het binnenland van Nederland en moet naar de ferry. Je wilt niet te laat komen en zet je auto in de rij. Waar kun je dan het laatste uur van je verblijf in Nederland doorbrengen? Er moeten toch in de buurt van de afvaartplaats mogelijkheden zijn om gezellig te kunnen zitten en je verblijf in Nederlands plezierig af te kunnen sluiten. De leuke kadeontwerpen van Ton spreken mij wel aan.

strand2
Het strand bruist van levenslust: Turn Up The Beach, Kampioenschappen strandzeilen; Frans Koks van paviljoen Noordzee bruist van de ideeën. Er zijn plannen voor een educatief en informatief kenniscentrum bij het binnenmeer. Spreek Floor Bal maar ‘ns aan over SeaExperience of Sige Bart over zijn hippe en leuke Velsen.

stempotloodKansen genoeg, natuurlijk moet de financiering mogelijk zijn. Maar “Waar een wil is is een weg” komt eerst. Deze politieke wil is bij LGV duidelijk in het Verkiezingsmanifest vastgelegd. U weet bij wie u het vakje rood moet maken op 19 maart, als u ook een bruisend, levendig, toeristisch aantrekkelijk Velsen wilt!

Gerard van Broekhuijsen

(835 x bekeken)