Column 78 – ‘n sterk staaltje…

…van politiek protectionisme, het beschermen van de eigen (machts)positie in de Nederlandse politiek is al jaren het traineren, tegenwerken van de verzoeken van de lokale politieke partijen om dezelfde rechten en faciliteiten als de landelijke politieke partijen.

Valt het u niet op dat deze partijen in de zendtijd van politieke partijen hun landelijke politieke boodschap over ons uitstorten? Zegt bijvoorbeeld Diederik Samson hierin niet dat de zorg naar de wijk toe moet. Is niet duidelijk dat dit de gemeente extra geld kost, dat ze dat van diezelfde landelijke politiek zelf maar bij elkaar moet zien te schrapen. Welke andere mogelijkheden dan de WOZ heeft de gemeente hiervoor? Een sterk staaltje van het op het bordje van een ander schuiven van jouw ‘bezuiniging!’
Zo zijn wel meer voorbeelden te noemen. In een ‘elevator pitch’, liftgesprek, column zo u wilt, heb je slechts enkele minuten om je boodschap over te brengen.

Plaatselijke politiek heeft een eigen verantwoordelijkheid, staat het dichtst bij de bevolking en moet soms beslissingen nemen, die indruisen tegen de wensen van de provincie en/of landelijke politiek. Je hoort er de plaatselijke afdelingen van bijvoorbeeld VVD, CDA, PvdA, D66 enz. niet over.

Is het soms daarom dat de vppg al jaren tevergeefs pleit voor gelijke rechten voor lokale politieke partijen?

(842 x bekeken)