Column 73 – Is er sprake van kleur en fleur?

Vandaag woensdag 2 Oktober zit de sportschool van Piet van Deudekom lekker vol en iedereen zit aandachtig te luisteren naar wat hij te vertellen heeft. Terwijl de pers druk aan het schrijven is, gaat mijn aandacht uit naar die mensen die deze middag allemaal gekomen zijn op uitnodiging of gewoon uit nieuwsgierigheid.

IMG_8217

Er ontstaat bij mij een beeld van enthousiaste mensen die hun ervaringen willen delen en mensen die nog worstelen met het gegeven dat de ‘ Gemeente’ te weinig doet, en dat er meer geld moet komen voor het groen. Meteen gaat mijn herinnering terug naar die middag dat ik samen met Piet naar Rob Nobels ging om naar zijn verhaal te luisteren. Rob ergerde zich dood aan het onkruid wat meters hoog groeide in de tussenberm in het zicht van zijn bedrijf. En zoals een ondernemer denkt, zo handelt hij ook. Grasmaaier pakken, zelf maaien en klaar.

In die fase zitten wij nu eenmaal, te weinig geld voor een extra spijkerbroek of een te dure abonnement, dus de koop uitstellen of opzeggen. Geld kun je nu eenmaal maar één keer uitgeven. En zo als Rob denkt, zo moeten wij nu gaan handelen. Niet gaan wijzen naar de gemeente maar zorgen dat je er zelf wat aan doet.

En weet u wat nou zo leuk is aan het zelf doen?

Volgens de bewoners en iedereen die vanmiddag enthousiast is geworden, is het een sociale verbintenis met andere bewoners uit de straat. Mensen die je vaak voorbij ziet lopen en nog nooit gesproken hebt, die nu een mooi verhaal te vertellen hebben en alles weten over bijvoorbeeld bloemen en planten. Een opmerkelijk verhaal hoorde ik van een bewoner die opmerkte dat het verkeer rustiger rijdt omdat de automobilist geniet van al dat kleur en fleur om zich heen.

O ja, die buurman waarmee u de nieuwe plantenbollen heeft geplant, die zoekt een mooie spijkerbroek. Laat u die nou toevallig verkopen. Zo zijn we allemaal ondernemers die handelen en niet gaan wijzen.

Frits Vrijhof, Lid LGV – Ondernemer, vader van Eben en Samira en lekker eigenwijs.

(2973 x bekeken)