Column 4 – Verkiezingsuitslag

Weggevaagd. ‘n Bloedbad, de kranten kopten met deze woorden de verkiezingsafgang van Lokaal Velsen. Van 14 naar 3 is dan ook niet niks.
Moeten we nu weer terug naar de situatie van 4 jaar geleden?

Ik dacht het niet, want juist toen gaven de kiezers via de winst van Velsen Lokaal aan dat ze ontevreden waren!
Ik ben heel benieuwd hoe deze stembusuitslag wordt vertaald naar een nieuw bestuur van Velsen. Worden het weer serre-overlegjes? Wordt er weer veel in beslotenheid vergaderd? De PvdA, mede op winst geholpen door het ´Wouter Bos´effect, zal voor de Velsense situatie de beste club bijeen moeten zien te krijgen.
Maar… was dat na de vorige landelijke verkiezingen niet ongeveer hetzelfde? Toen ging, na de mislukte formatie van Bos, het CDA en de VVD er met de buit vandoor. We gaan er maar vanuit dat dit in Velsen niet zal gebeuren.

De kiezer heeft onomwonden aangetoond, dat Velsen zich moet realiseren dat het Centrumplan een brug te ver was. Ze moeten terug naar af en krijgen geen €200,- Intussen kijken wij wat we de komende tijd kunnen gaan bijdragen aan duidelijkheid in de politiek.

Het streven van de LGV is dat iedere burger kan begrijpen wat er in zijn plaats gebeurt. Wij blijven luisteren naar de kiezer. En dat is ´n belofte!

Gerard van Broekhuijsen

(620 x bekeken)