Column 93 – U bent de klant en die moet op zijn wenken bediend worden ;)

Door: Sige Bart (http://sigebart.blogspot.pt/2017/01/u-bent-de-klant-en-die-moet-op-zijn.html?m=1)
Nu 2 jaar in de politiek en ik hoor al twee jaar lang dat we hele goede samenwerkingen hebben met onze buren Beverwijk en Heemskerk. Dat is ook zo! De HVC, IJmond bereikbaar het sociaal domein enz… Er  wordt al 60 jaar gepraat over een Fusie. Man man 60 jaar, waar zijn we mee bezig?

Afijn, er worden nu regelmatig gesprekken gevoerd en het woord Fusie is de afgelopen 2 jaar taboe geweest, maar nu, Ja mensen,  het woord FUSIE ligt op tafel.  Als het aan mij ligt en aan LGV, dan kunnen wij de volgende raadsperiode 2018-2022 ,serieus gaan kijken of het niet verstandig is om te komen tot een grote IJmondgemeente

Wat zijn nu de taken van de gemeente?

* Burgerzaken
* Ruimte en bereikbaarheid
* Milieu en duurzaamheid
* Leefomgeving
* Veiligheid en openbare orde
* Jeugd en onderwijs
* Hulp aan huis
* Werk en inkomen
* Lokale economie
* Cultuur en sport

Precies! Basisactiviteiten die voor alle gemeenten hetzelfde zijn.
Wij van LGV zijn van mening dat dat ook door 1 bestuur bestuurd kan worden.

De kernen blijven de kernen, de faciliteiten blijven hetzelfde en het bestuur komt niet op grotere afstand van de burger. Volgens LGV geeft het voor de  burgers en de ondernemers alleen maar voordelen. En nog een bijkomend voordeel een grote stem in MRA, meer invloed om subsidies te verkrijgen, bijvoorbeeld uit Brussel, en om ons meer te laten horen en te profiteren van de groei die zich in de randstad voordoet en niet opgeslokt gaan worden door Amsterdam.

Links:

(3 x bekeken)